Hoe werkt de Power BI connector Google Analytics 4

De Power BI connector voor Google Analytics 4 maakt het mogelijk om gemakkelijk alle gegevens te gebruiken voor Business Intelligence rapportages zoals Power BI of Tableau. De database wordt automatisch dagelijks vernieuwd met de nieuwste gegevens van het Google Anlytics 4-account.

De gegevens worden via een API in gestructureerde tabellen in een SQL-database geplaatst. Hierop kunt u uw Business Intelligence tool aansluiten en direct aan de slag gaan met de gegevens. We hebben ook een standaard Power BI-dashboard voor u beschikbaar waarmee u direct uw Google Analytics 4 – account kunt analyseren.

Meer informatie
Totaal_overzicht_marketing

Power BI koppeling Google Analytics 4

Wat zijn de mogelijkheden van Power BI en Google Analytics 4?

De power BI connector verzamelt alle data vanuit Google Analytics 4. Met deze data zijn uitgebreide analysemogelijkheden beschikbaar. De analyses die bijvoorbeeld met data uit Google Analytics 4 kunnen worden gemaakt zijn:

 

  • –> Impressies, clicks en kosten
  • –> Prestaties van campagnes
  • –> KPI’s zoals CPC, CPM en CTR

Verder kun je ook andere databronnen toevoegen om zo een datawarehouse te creëren. Hierdoor kun je data combineren en inzichten creëren vanuit meerdere systemen binnen één dashboard. Denk aan data uit social media, emailings, e-commerce en CRM.

Wij regelen alles voor je!

Wat doet de Power BI connector met Google Analytics 4?

We zetten een SQL database klaar en koppelen de gewenste systemen met behulp van onze connectoren. Deze connectoren zorgen ervoor dat er iedere dag nieuwe data in een database terecht komt via een API. De database is eenvoudig te benaderen waardoor je geen technische kennis hebt om met de Power BI connector aan de slag te gaan en te beginnen met het visualiseren van  belangrijke KPI’s en cijfers.

 

We hebben ook voorgebouwde Power BI dashboards voor je klaarliggen. Deze zijn kant-en-klaar zodat je meteen kan beginnen met monitoren en analyseren. De dashboards bestaan uit diverse niveaus waarmee KPI’s inzichtelijk worden gemaakt maar ook operationele cijfers beschikbaar komen.

Wat zijn de voordelen van een Power koppeling met Google Analytics 4?

Het is mogelijk om direct te starten en gebruik te maken van data. De voorgebouwde Power BI connectoren en dashboards brengen structuur in jouw bedrijf.

Dat heeft 5 voordelen waarvan je iedere dag weer de vruchten kunt plukken:

  1. Data centraal én gestructureerd te benaderen
  2. Iedere dag de nieuwste data beschikbaar
  3. Direct mogelijkheden om KPI’s te monitoren en analyseren
  4. Eenvoudig om databronnen te combineren
  5. Start met data gedreven werken
Meer informatie
Website_events_marketing