Het data warehouse van Unibouw zorgt ervoor dat alle belangrijke data samenkomt in een compleet management dashboard

Een cloud data warehouse & management dashboard

Unibouw is een bouwspecialist in hoogwaardige bedrijfshuisvestiging voor diverse branches en beschikt over talrijke systemen zoals maatwerkpakketten, ERP-software en marketingsystemen om hun projecten vlot en doeltreffend uit te voeren. Om de gegevens uit al deze systemen op een gecentraliseerde en gestructureerde wijze te verzamelen, zag Unibouw de behoefte aan een Data Warehouse. Hierin wordt alle informatie automatisch samengebracht. Daarnaast wilde Unibouw een overzichtelijk management dashboard waarin alle gegevens uit dit Data Warehouse zichtbaar zijn voor de gehele organisatie. Dit doel is bereikt door samen een cloud Data Warehouse op te bouwen, aangevuld met een uitgebreid Power BI dashboard. Zo kan Unibouw continu zicht houden op zowel de algemene bedrijfsvoering als op individuele projecten.

Wie is Unibouw?

Unibouw is een toonaangevend bouwbedrijf in Nederland & Duitsland dat zich specialiseert in kwalitatief hoogwaardige bedrijfshuisvesting voor ondernemingen in logistiek, e-commerce, food, retail, leisure, ADR en productie.

Ze geloven in de kracht van mensen als basis voor succes en begrijpen dat een ideaal bedrijfspand direct invloed heeft op welzijn en bedrijfsresultaat. Unibouw streeft naar toekomstbestendige huisvestingsoplossingen en waardeert duurzaamheid enorm. Het bedrijf kenmerkt zich met betrokkenheid, flexibiliteit, specialistische kennis en persoonlijke benadering.

UnibouwBanner

De uitdaging en oplossing

In het huidige bedrijfslandschap zijn bedrijven uitgerust met diverse systemen die verschillende processen binnen verschillende afdelingen faciliteren. Unibouw is hierop geen uitzondering en maakt gebruik van het ERP-pakket VakWare, een op maat gemaakt registratiesysteem, Google Analytics en diverse andere systemen. De uitdaging voor Unibouw was om de data uit deze drie genoemde systemen te integreren en centraal op te slaan in een cloud data warehouse, en vervolgens te visualiseren in een management dashboard.

Unibouw had al diverse rapportages beschikbaar in Excel en Power BI. Deze rapportages, samen met interviews met de directie en het management, vormden de basisvereisten voor het te ontwikkelen Data Warehouse en het management dashboard.

TADA heeft deze uitdaging aangenomen en een volledig geautomatiseerd Data Warehouse in de Azure Cloud gerealiseerd. Hieropvolgend is de data gevisualiseerd, rekening houdend met alle informatiebehoeften die naar voren kwamen uit de interviews en bestaande rapportages. Dankzij het management dashboard beschikt Unibouw nu dagelijks over actuele data en een volledig overzicht van de bedrijfsresultaten voor alle afdelingen.

DataWarehouse_Unibouw

De resultaten

Dankzij de implementatie van het Azure cloud data warehouse en het Power BI management dashboard geniet Unibouw van diverse voordelen, waaronder:

  1. Gecentraliseerde data: Alle informatie uit diverse systemen nu op één plek, gestructureerd opgeslagen en herbruikbaar voor meerdere data-gedreven toepassingen.
  2. Geoptimaliseerde Besluitvorming: Het management dashboard biedt een helder en overzichtelijk beeld van alle relevante data, waardoor het management van Unibouw sneller en beter geïnformeerde beslissingen kan nemen.
  3. Tijdsbesparing: Door de automatisering en centralisering van data, bespaart het team van Unibouw aanzienlijk veel tijd die eerder werd besteed aan het handmatig verzamelen en verwerken van informatie uit verschillende systemen.
  4. Toegenomen Productiviteit: Medewerkers kunnen nu eenvoudiger toegang krijgen tot de benodigde informatie en zich richten op hun kerntaken, wat leidt tot een verhoogde productiviteit binnen de organisatie.
  5. Gecentraliseerde dashboards: De integratie van alle losse rapportages in één centraal dashboard zorgt ervoor dat alle medewerkers van Unibouw toegang hebben tot dezelfde, consistente informatie. Dit principe creëert een zogenoemde ‘Single Source of Truth’. ”
Cockpit Marketing Dashboard Voorbeeld
De oplossing van TADA zorgt ervoor dat alle data in één dashboard samenkomt en iedereen naar dezelfde informatie kijkt

Wat vinden ze bij Unibouw zelf?

Jeroen Verbakel, directeur en oprichter van Unibouw:

“Dit is echt geweldig! Eindelijk een dashboard wat ik ook echt iedere week gebruik. Perfect ook om intern de resultaten van alle afdelingen te bespreken in ons MT-overleg en om de individuele projecten te kunnen controleren en sturen waar nodig.”

Pim Bexkens, informatiemanager van Unibouw:

“Ik ben heel tevreden over hoe TADA bij ons te werk is gegaan, ze nemen je mee in alles wat ze doen en zorgen voor een goed werkend eindresultaat. We gaan nog verder aan onze data-gedreven organisatie bouwen samen met TADA.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Laat de data voor je werken en til je organisatie naar een hoger niveau. Onze Data Specialisten staan klaar om je te begeleiden in deze boeiende reis. Vul het contactformulier in en ontdek hoe TADA je kan helpen met het verkennen van onbenutte kansen door middel van data-analyse. Samen transformeren we jouw data naar heldere inzichten en strategische actiepunten!

Neem contact op
Tada - TeamsBackground_03