4DR studios heeft iedere dag ververste data uit Google Analytics 4, Google Search Console, Google Ads en Linkedin in één dashboard

Inzicht in de impact van content op alle marketingkanalen

4DR Studios werkt nauw samen met een groeiend aantal merken en organisaties, waarbij ze als betrouwbare partner dienen in de wereld van augmented reality, virtual reality en metaverse. Ze onderscheiden zich door hun unieke en impactvolle concepten om te zetten in meeslepende verhalen en overtuigende boodschappen. Veel van deze verhalen komen tot leven in video’s die niet alleen op hun eigen website, maar ook op Youtube te vinden zijn. Echter, om hun bereik en impact verder te optimaliseren, had 4DR Studios een diepgaand inzicht nodig in hoe hun marketingcontent presteert op verschillende online platforms. Ze wilden specifiek weten welke communicatiekanalen het meest effectief zijn en welke video’s de meeste aandacht trekken.

Wie is 4DR studios?

Opgericht in 2019, onderscheidt 4DR Studios zich als de allereerste en enige specialist in volumetrische videoproducties in heel Nederland. Met hun geavanceerde technologieën en innovatieve aanpak brengt 4DR Studios de essentie van ‘soul to digital’ tot leven. Ze leggen met uiterste precisie zelfs de meest subtiele bewegingen en expressies vast, waardoor hun producties een ongeëvenaarde diepte en realisme kennen.

Het team van 4DR Studios staat niet alleen garant voor een voortreffelijke productie, maar ook voor een naadloze begeleiding van hun opdrachtgevers. Ze zijn betrokken bij elke stap van het proces: van de initiële pre-productiefase, de opnames, tot en met de levering van het eindproduct.

4DR studios klantcase

De uitdaging en oplossing

In een wereld waarin digitale aanwezigheid essentieel is, blijft 4DR Studios consequent waardevolle content leveren. Door regelmatig nieuwe video’s en artikelen te publiceren over de mogelijkheden van augmented reality en virtual reality, genereren ze een constante stroom van data zoals views, interacties en kliks op social media en advertentiekanalen en natuurlijk het verkeer en gedrag op de website. Echter, het benutten van deze data in verschillende systemen vormde een uitdaging. Hoe kunnen ze al deze data op een betekenisvolle manier combineren en analyseren om hun content- en marketingstrategie te optimaliseren?

TADA realiseerde de oplossing door gebruik te maken van haar standaard dashboards voor Google Analytics 4, Google Search Console, Google Ads en LinkedIn. Nadat veilige toegang tot de systemen was geregeld, slaagde TADA erin om binnen slechts één dag de vier standaard dashboards (voor ieder systeem 1) te vullen met de data van 4DR Studios. Hiermee werd een centraal Power BI dashboard opgezet, waarmee inzichtelijkheid over alle vier de kanalen werd gerealiseerd.

GA4KoppelenMetPowerBIHeaderImage

De resultaten

Dankzij de standaard dashboard en samenwerking met TADA heeft 4DR Studios nu toegang tot essentiële tools voor het analyseren en optimaliseren van hun digitale aanwezigheid:

  1. KPI’s monitoren: Overzichtelijk inzicht in key performance indicatoren over diverse platforms, voor een compleet beeld van de marketingprestaties.
  2. Gecentraliseerd dataplatform: Alle essentiële data uit diverse bronnen op één plek, gestructureerd en opgeschoond.
  3. Data-gedreven besluitvorming: Door een centraal analytisch systeem kunnen beslissingen efficiënter en op basis van relevante inzichten genomen worden.
  4. Automatische data verversing: Iedere dag automatisch ververste data, waardoor ontzettend veel tijd bespaard wordt.
  5. Opslaan van historische data: Alle data wordt veilig bewaard voor toekomstige analyse.
Cockpit Marketing Dashboard Voorbeeld
Het combineren van data geeft een totaalbeeld van alle marketinginspanningen en bespaart veel tijd

Wat vinden ze bij 4DR Studios zelf?

Alex van Happen, Sales & Marketing Manager van 4DR Studios:

“Dankzij het dashboard hebben we nu een helder beeld van onze waardevolle data. We kunnen direct zien welke impact onze communicatie-inspanningen hebben. Het helpt ons te begrijpen wat effectief is en waar verbeteringen mogelijk zijn. Terwijl het dashboard blijft evolueren, staat TADA ons bij en moedigt ons aan om het potentieel ervan volledig te benutten.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Laat de data voor je werken en til je organisatie naar een hoger niveau. Onze Data Specialisten staan klaar om je te begeleiden in deze boeiende reis. Vul het contactformulier in en ontdek hoe TADA je kan helpen met het verkennen van onbenutte kansen door middel van data-analyse. Samen transformeren we jouw data naar heldere inzichten en strategische actiepunten!

Neem contact op
Tada - TeamsBackground_03