Van alles leren over data? dan hebben we hier een aantal interessante artikelen voor je!

Leer van de kennisbank van TADA!

Welkom op de kennispagina van onze website, waarin de fascinerende wereld van data centraal staat. In het tijdperk van informatie is data meer dan ooit de sleutel tot inzicht, groei en innovatie. Op deze pagina vindt u een rijke verzameling blogs die uiteenlopende aspecten van data verkennen. Of u nu een expert bent die op zoek is naar geavanceerde analyses of een beginner die de basisbeginselen van data wil begrijpen, onze blogs zijn ontworpen om u te informeren, inspireren en begeleiden. Duik in de artikelen en ontdek hoe data onze wereld vormt en hoe u deze krachtige bron kunt benutten in uw eigen veld.

Inhoudsopgave

  1. Databronnen
  2. Dataverzameling & warehousing
  3. Data analyse
  4. Datavisualisatie & interactie
  5. Customer Journey Management

Databronnen

Databronnen zijn de oorsprong van gegevens die worden gebruikt voor data-analyse. Power BI biedt een uitgebreide reeks connectoren voor diverse systemen, een essentieel onderdeel voor het samenvoegen en visualiseren van je data. Maar wat als je te maken hebt met systemen die niet direct ondersteund worden door Power BI? Geen zorgen! In de artikelen op deze pagina leiden we je stap voor stap door de processen om alsnog data uit deze niet-ondersteunde systemen te halen. Hierdoor kun je de gegevens effectief integreren en visualiseren in Power BI, en de kracht van je data volledig benutten.

Tada-Iconen-connectoren 300dpi V2

Dataverzameling & warehousing

Datawarehousing is het proces van het verzamelen, opslaan en beheren van grote hoeveelheden gestructureerde gegevens van verschillende bronnen in een centrale opslagplaats, de datawarehouse genoemd. Dit stelt organisaties in staat om gegevens efficiënt te analyseren en inzichten te verkrijgen voor besluitvorming. Datawarehousing vergemakkelijkt gegevensintegratie, -transformatie en -rapportage, waardoor bedrijven een consistente en betrouwbare gegevensbron hebben voor analyses en rapportage. De volgende blogs gaan dieper in op verschillende aspecten van datawarehousing:

Tada-Iconen-data warehouse 300dpi V2

Data analyse

Data-analyse is het proces van het bestuderen, verwerken en interpreteren van gegevens om waardevolle inzichten, patronen en trends te identificeren. Het omvat verschillende technieken, zoals statistische analyses, machine learning en data mining, om besluitvorming te ondersteunen en zakelijke doelstellingen te bereiken. Data-analyse wordt vaak toegepast in diverse domeinen, zoals bedrijfsvoering, wetenschap en technologie, om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en problemen op te lossen. In deze artikelen gaan we dieper in op deze onderwerpen en leggen we je precies uit wat een data-analist nu precies doet.

Tada-Iconen-dashboarding 300dpi V2

Datavisualisatie & interactie

Deze sectie van de pagina is gewijd aan alles wat met Power BI te maken heeft en een verzameling artikelen die zich richten op het strategisch inzetten van data binnen alle afdelingen van een organisatie. Het efficiënt gebruiken van data is tegenwoordig essentieel voor succes, ongeacht de branche of bedrijfsgrootte. Deze artikelen bieden inzicht in hoe data kan worden geïntegreerd en geanalyseerd om besluitvorming te ondersteunen, processen te optimaliseren en klantrelaties te versterken. Of het nu gaat om de financiële afdeling die real-time inzichten nodig heeft, marketing die klantgedrag analyseert, of productie die efficiëntie wil verhogen; het gebruik van data kan de sleutel zijn tot verbeterde prestaties op elk niveau van de organisatie. Ontdek praktische gidsen, case studies en expertadviezen over hoe u data kunt inzetten om synergieën te creëren en bedrijfsdoelen te bereiken.

Tada-Iconen-monitoren 300dpi V2

Customer Journey Management

Deze sectie is gewijd aan alles wat je moet weten over Customer Journey Management. Het efficiënt gebruiken van data is tegenwoordig essentieel voor succes, ongeacht de branche of bedrijfsgrootte. Hieronder vindt u een verzameling artikelen die zich richten op het strategisch inzetten van data voor het optimaliseren van de klantreis. Of het nu gaat om het invullen van een Customer Journey Template, het gebruik van Analytics en Mapping als basis voor de ideale klantreis, of het stimuleren van marketingsucces door middel van klantervaring; het gebruik van data kan de sleutel zijn tot verbeterde prestaties op elk niveau van de organisatie.

Tada-Iconen-cultuur 300dpi V2

TADA – Inspiring data solutions.

Data gedreven werken willen we allemaal en dat is ook mogelijk. Wanneer je de beschikking hebt over meerdere databronnen dan kun je al snel aan de slag met het creëren van inzichten. Wil je meer weten? neem dan contact met ons op.

Contact