Breng processen feitelijk in kaart en analyseer meteen knelpunten en verbeterpotentieel

Visualiseer bedrijfsprocessen met behulp van Process Mining

Om voor te blijven op de concurrentie moeten organisaties continu blijven verbeteren. Flexibiliteit in bedrijfsprocessen speelt hierin een belangrijke rol en deze flexibiliteit ontstaat wanneer je inzicht hebt in de prestaties en knelpunten van bedrijfsprocessen. Process mining helpt organisaties om processen te monitoren en te optimaliseren om zo een totaalbeeld te krijgen van het verloop van een proces van start tot eind.

Wat is het?

Wat is process mining?

Process Mining is een relatief nieuwe techniek. Het combineert data science en procesmanagement om dieper en feitelijk inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen. Met data uit systemen in de vorm van event logs (Case ID, Gebeurtenis, Timestamp) breng je het proces visueel in kaart. Hiermee creëer je een compleet overzicht van alle prestaties van bedrijfsprocessen, de knelpunten en mogelijke oorzaken. Op basis van dit gedetailleerde inzicht kun je processen meteen monitoren en verbeteren.

Hoe werkt het?

Van theorie naar praktijk

Met behulp van Process Mining kom je erachter of processen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd op de manier zoals ze zijn bedacht. Zo zul je zien dat processen niet altijd van a naar b naar c gaan en vaak afwijken van de ‘happy flow’. Door objectieve inzichten uit procesdata maakt Process Mining de vertaling van theorie naar praktijk. Hiermee kunnen organisaties bedrijfsprocessen controleren, analyseren en verbeteren en zowel compliance- als prestatiegerichte vraagstukken beantwoorden.

Naast Process Mining binnen ERP-processen zijn we ook bezig met website klikpaden met behulp van Google Analytics 4!

GA4logo

Ook starten met Process Mining?

Starten met Process Mining kan eenvoudig als je klein begint. Procesdata zit in meer systemen dan je denkt. We koppelen de data en creëren een Process Mining dashboard waarmee je meteen n de slag kunt!

Wij helpen je bij iedere stap om ervoor te zorgen dat elke medewerker aan de slag kan met het analyseren van processen. Stap voor stap kunnen we de rapportage uitbreiden en nieuwe processen toevoegen. Ben je al benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk de mogelijkheden
Tada - TeamsBackground_03