Real-time data uit Social Media met Power BI

Het dashboard Social Media maakt gebruik van directe koppelingen met social media kanalen als LinkedIn, Twitter en Instagram en heeft als voordeel dat alle informatie compleet wordt gevisualiseerd. Daarnaast zijn alle visualisaties interactief waardoor je als social media manager eenvoudig zelf analyses kan maken. Ben je benieuwd op welke manier jouw organisatie data gedreven kan werken met behulp van het dashboard? Vraag dan meer informatie aan!

Meer informatie over het dashboard

Dashboard Social Media met alle KPI's

Het dashboard social media biedt een overzicht van alle belangrijke KPI’s van uw belangrijkste kanalen. Van websiteverkeer tot conversies en van social media-engagement tot ROI, het dashboard geeft real-time inzicht in de prestaties van jouw marketinginspanningen. Dankzij de geïntegreerde KPI’s kun je snel problemen identificeren en jouw campagnes optimaliseren voor een maximale rendabiliteit.

Website_bezoekers_socials

Informatie over engagement en impressies

Je krijgt een compleet overzicht per social media kanaal met informatie over likes, comments  en engagement in het dashboard social media. De overzichtspagina geeft u real-time inzicht in de prestaties van posts, engagement ratio, impressies, klikken en conversies. Met de pagina-overzichtspagina kun je zien welke posts het meest worden bekeken en welke leiden tot de hoogste engagement. En met het posts-overzicht kun je direct doorklikken naar de betreffende post op het social media kanaal om deze verder te analyseren.

Meer informatie over het dashboard
Engagement_instagram_socials

Bekijk het aantal volgers op LinkedIn

De pagina over LinkedIn in het dashboard social media geeft  inzicht in volgers en posts. Het dashboard biedt vele voordelen zoals informatie over wie de volgers zijn, zoals demografische gegevens, werkgever en hun werkniveau. Dit kan helpen bij het identificeren de meest gelezen content per doelgroep. Het dashboard geeft ook aan hoe posts presteren, zoals het aantal weergaven, likes en reacties. Dit kan helpen bij het bepalen welke soorten posts het beste presteren en bij het optimaliseren van de contentstrategie.

Meer informatie over het dashboard
Post_details_LinkedIn
Het dashboard social media geeft inzicht in de groei van verschillende kanalen en het effect van posts en verhoogt daarmee je bekendheid en bereik

De mogelijkheden van het Social Media Dashboard in Power BI

Bedrijven die data gedreven social media toepassen zijn in staat om meer inzichten te halen over posts en groei, hiermee haal je het optimale uit je social media kanalen. En ieder bedrijf kan starten met het gebruiken van data ongeacht de digitale volwassenheid en beschikbaarheid van data-analisten.

Dashboard social media maakt gebruik van diverse connectoren

TwitterLogo
LinkedInLogo
Facebook connector
InstagramLogo