Alle data geïntegreerd en centraal opgeslagen in de cloud, ga mee met de toekomst

De mogelijkheden van een Data Warehouse

Het implementeren van een data warehouse is niet eenvoudig, maar met de juiste expertise en een goede planning kun je alle data samenbrengen op één centrale locatie. We denken groot, maar beginnen klein. Een data warehouse is vergelijkbaar met een logistiek warehouse omdat ze beide draaien om de processen – hoe komt data binnen, hoe wordt het opgeslagen en geordend en hoe worden verzoeken zo snel mogelijk verwerkt. Het ETQL-proces (Extract, Transform, Quality, Load) is cruciaal. We bouwen een data pipeline waarbij we de data uit verschillende systemen halen, integreren,  ‘schoonmaken’ en inladen in het data warehouse. Vervolgens voegen we nieuwe bronnen toe en wordt er steeds meer mogelijk om voordeel uit te halen voor jouw organisatie!

Een Data Warehouse in de Cloud

Een cloudoplossing – Microsoft Azure

Voor het opzetten van een data warehouse maken we gebruik van het Cloud-platform Microsoft Azure. Dit platform biedt uitgebreide functionaliteiten voor alles wat te maken heeft met database servers, data lakes, ETL, analytics en reporting. Daarnaast biedt de Cloud veel andere voordelen zoals:

  1. Schaalbaarheid
  2. Kleine initiële investering
  3. Continuïteit
  4. Flexibiliteit
  5. Lagere kosten voor onderhoud
  6. Back-ups

Met de functionaliteiten binnen het Azure platform creëren we een stevige basis voor een data warehouse dat klaar is voor de toekomst.

Power BI en een Data Warehouse

Als het data warehouse is opgezet kunnen we Power BI hieraan koppelen. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot een bepaalde subset van de data die ze nodig hebben voor hun dagelijkse taken. Omdat alle data centraal en geïntegreerd is opgeslagen, is het maken van rapportages snel en eenvoudig. Het data warehouse biedt een ‘Single Source of Truth’ waardoor de gehele organisatie naar dezelfde informatie kijkt.

In de afbeelding rechts zie je een schematische afbeelding van de datastromen binnen een data warehouse in Azure.

DataWarehouse_TADA_2021

Meer weten over Data Warehousing?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een data warehouse? Neem hieronder contact met ons op. We laten graag zien wat de voordelen van een data warehouse voor uw organisatie zijn.

NEEM CONTACT OP
1920 x 1080 - Vrouwstoel