Wij vertellen je hoe je de bergen aan data in jouw vereniging kan activeren!

Hoe kan een vereniging data omzetten in waarde?

In het huidige digitale tijdperk wordt data vaak omschreven als het ‘nieuwe goud’. Dit geldt zeker ook voor verenigingen. Het verzamelen, analyseren en toepassen van data kan helpen om strategische beslissingen te nemen, de betrokkenheid te verhogen en de effectiviteit van communicatie en marketinginspanningen te maximaliseren. Het is niet alleen cruciaal om inzicht te hebben in de hoeveelheid ‘likes’, ‘shares’ en ‘comments’ op sociale media, maar ook in de onderwerpen en soorten content die het meest relevant zijn voor leden en mogelijke nieuwe leden. Bij TADA geloven we in de kracht van data om waarde te creëren. We bieden geavanceerde data-oplossingen aan die verenigingen helpen om hun potentieel te maximaliseren, hun doelen te bereiken en een duurzame groei te bevorderen.

Waarom is data belangrijk voor uw vereniging?

In de hedendaagse, door data gedreven wereld, is het potentieel van data voor verenigingen enorm. Data kan worden gezien als het kompas dat uw vereniging in de juiste richting kan sturen. Het biedt cruciale inzichten in het gedrag, de behoeften en de interesses van uw leden en volgers. Met deze kennis kunt u gerichte en gepersonaliseerde communicatie en diensten aanbieden die de betrokkenheid en tevredenheid verhogen. Bovendien kan data-analyse u helpen om effectievere marketingstrategieën te ontwikkelen, ledenbehoud te verbeteren, en nieuwe leden aan te trekken. Het is niet alleen belangrijk om data te verzamelen, maar ook om deze te analyseren en interpreteren om waardevolle inzichten te verkrijgen. Met deze inzichten kunt u goede data gedreven beslissingen nemen die de prestaties en groei van uw vereniging ondersteunen.

Cockpit Marketing Dashboard Voorbeeld

Hoe TADA uw vereniging kan helpen: Onze diensten

Bij TADA zetten we ons in om verenigingen te ondersteunen bij datamanagement. Onze diensten starten met het verzamelen en structureren van uw data in een modern Azure cloud data warehouse. Dit toonaangevende platform zorgt voor veilige en betrouwbare opslag, automatisering en structurering van data.

Vervolgens gebruiken we Power BI om duidelijke dashboards te creëren, waarmee u snel inzichten uit uw data kunt halen. Deze dashboards kunnen u bijvoorbeeld laten zien welke sociale media berichten het meest betrokkenheid genereren, of welke onderwerpen uw leden het interessantst vinden.

TADA heeft ook vele standaard dashboards liggen voor verenigingen, we kijken of deze toepasbaar zijn om nog sneller uw data te activeren.

Onze combinatie van technische expertise en inzicht in de unieke behoeften van verenigingen stelt ons in staat u te helpen de kracht van data te benutten en uw doelen te bereiken. We vertellen u natuurlijk graag meer over hoe we uw specifieke vereniging kunnen helpen. Laten we een keer een kopje koffie doen?

Data & toekomstbestendige verenigingen

In het huidige informatietijdperk is data veranderd van een abstract concept naar een tastbare hulpbron die even waardevol is als goud. De voortdurende digitale transformatie heeft ervoor gezorgd dat data centraal is komen te staan in strategische beslissingen, operationele verbeteringen en het begrijpen van ledenbehoeften – en verenigingen zijn hierop geen uitzondering.

Data biedt verenigingen inzichten die ze anders over het hoofd zouden kunnen zien. Denk aan het identificeren van welke evenementen of diensten de grootste impact hebben op de betrokkenheid van de leden, of het begrijpen van de patronen die aangeven wanneer en hoe leden de digitale platformen van de vereniging gebruiken. Deze informatie kan cruciaal zijn bij het vormgeven van de strategieën en initiatieven die verenigingen uitvoeren om hun leden te bedienen.

In het digitale tijdperk is data dus niet alleen onmisbaar, maar ook een krachtig hulpmiddel dat verenigingen in staat stelt om hun leden beter te begrijpen, hun diensten te verbeteren en hun invloed te vergroten. Verenigingen die de kracht van data omarmen, zullen beter gepositioneerd zijn om te floreren in de toekomst.

Tevreden klanten (verenigingen)

Successverhaal – Aedes vereniging van woningcorporaties

Voor Aedes hebben we alle data van de Marketing & Communicatie afdeling in een Data Warehouse opgeslagen en deze data gevisualiseerd in geavanceerde Power BI dashboards.

Jolanda Maas, Manager Communicatie van Aedes:

“Data beginnen steeds meer te leven op onze afdeling door de beschikking van alle data in één dashboard. Resultaten van campagnes via meerdere kanalen worden gecombineerd en in kaart gebracht, waardoor medewerkers van communicatie ook echt zien welke impact hun content heeft. Daardoor leeft het steeds meer op onze afdeling. Het is heel mooi dat we iedere dag nieuwe informatie uit de dashboards kunnen halen. Er ontstaan hierdoor steeds meer mogelijkheden en TADA helpt en (stimu)leert ons ook om hiermee te werken !”

Lees klantcase Aedes
aedes vlag

Successverhaal – Bouwend Nederland vereniging van bouw- en infrabedrijven

Bij TADA hebben we Bouwend Nederland bijgestaan in hun streven naar transparantie van hun online domein door middel van onze gestandaardiseerde dashboards. Veel verenigingen maken gebruik van vergelijkbare systemen – denk aan sociale media platforms, advertentiekanalen, Google Analytics en meer. Dit heeft ons aangespoord om universele dashboards te ontwikkelen, waardoor we niet telkens vanaf nul hoeven te beginnen.

Wat betekent dit in de praktijk? U vertelt ons welke systemen u wilt koppelen. Nadat we de toegang hebben geregeld, kunnen we vaak al binnen een dag uw data inladen en de dashboards live zetten in uw Power BI-omgeving. Dit resulteert in een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing, aangezien dure maatwerktrajecten worden vermeden. Met TADA krijgt u snel en efficiënt inzicht in uw data, waardoor u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Bekijk standaarden
MarketingBronnenNaarDashboard.drawio

Wil je meer weten?

Bij TADA maken we het voor verenigingen eenvoudig om de wereld van data te betreden, dankzij onze ervaring & expertise met data in verenigingenland. We brengen structuur in uw vereniging door uw data op een centrale en gestructureerde manier op te slaan, zodat u iedere dag over de meest recente informatie beschikt.

Begin vandaag nog met het volgen en analyseren van uw meest cruciale KPI’s, en bevorder de data gedrevenheid binnen uw vereniging. Bouw aan een slimmere vereniging en zorg dat u toekomstbestendig blijft. Data is immers het DNA van TADA!

Bent u al nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We laten u graag de wonderen van data zien! Vraag een gratis demo aan of vraag een offerte aan.

Demo of offerte aanvragen
StandaardenVoordelen