Data as a service helpt organisaties om de waarde van data te benutten.

Data as a Service

Iedere organisatie herkent inmiddels de waarde van data maar de meesten worstelen nog steeds met het ontsluiten van het potentieel. Het probleem voor de meeste organisaties is het ontbreken van de juiste skills om data uit verschillende bronnen op 1 centrale locatie te verzamelen en beschikbaar te maken voor medewerkers. Daarnaast zijn de verwachtingen altijd hoog als het gaat om investeringen in data. Dat komt omdat er direct resultaten worden verwacht en de terugverdientijd vast moet staan. Dit weerhoudt organisaties ervan om de voordelen en mogelijkheden van data te benutten.

Data as a service is een dienst van TADA waarmee organisaties worden geholpen om de verschillende onderdelen van data een voor een op te bouwen.

 

 

Data as a service pipeline

Databronnen

Data as a service start met het ontsluiten van databronnen die worden gebruikt voor data-analyse. Ze kunnen variëren van systemen en spreadsheets tot sensoren en sociale media. Data as a service voorziet in de verzameling, extractie en transformatie van ruwe informatie om waardevolle inzichten te genereren tijdens data-analyseprocessen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van deze bronnen zijn essentieel voor nauwkeurige analyses.

 

Meer informatie Databronnen
Databronnen

Datawarehousing

Datawarehousing is het proces van het verzamelen, opslaan en beheren van grote hoeveelheden gestructureerde gegevens van verschillende bronnen in een centrale opslagplaats, de datawarehouse genoemd. Data as a service stelt organisaties in staat om gegevens efficiënt te analyseren en inzichten te verkrijgen voor besluitvorming. Datawarehousing vergemakkelijkt gegevensintegratie, -transformatie en -rapportage, waardoor bedrijven een consistente en betrouwbare gegevensbron hebben voor analyses en rapportage.

 

Meer informatie Datawarehousing
Datawarehousing

Data analyse

Data-analyse is het proces van het bestuderen, verwerken en interpreteren van gegevens om waardevolle inzichten, patronen en trends te identificeren. Het omvat verschillende technieken, zoals statistische analyses, machine learning en data mining, om besluitvorming te ondersteunen en zakelijke doelstellingen te bereiken. Data-analyse wordt vaak toegepast in diverse domeinen, zoals bedrijfsvoering, wetenschap en technologie, om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en problemen op te lossen.

 

Meer informatie Data analyse
Data analyse

Datavisualisatie

Datavisualisatie is het proces van het omzetten van complexe gegevens en statistieken in grafische vorm, zoals grafieken, diagrammen en infographics, om deze gemakkelijker te begrijpen en communiceren. Het biedt een visuele weergave van gegevenspatronen en trends, waardoor data-analisten en besluitvormers snel inzicht kunnen krijgen en gefundeerde beslissingen kunnen nemen op basis van de informatie die in de visualisaties wordt weergegeven.

 

Meer informatie datavisualisatie
Datavisualisatie

Wat houdt Data as a Service in?

Maak data beschikbaar

Wil jij de eerste stappen (of de volgende) stappen zetten op het gebied van data? Start dan met het centraliseren van je data. TADA is in staat om op basis van de organisatiestructuur en systemen in kaart te brengen welke data waarde voor de organisatie heeft en deze te structuren. Door data te centraliseren in een Smart Data Platform wordt het eenvoudiger om visualisaties te maken voor rapportagedoeleinden. Deze rapportages bevatten de belangrijkste KPI’s (Key Performance Indicatoren) waarop jouw organisatie kan sturen en verbeteren.

Creëer een data gedreven organisatie

Klein beginnen en uitbreiden

Een data gedreven organisatie creëer je samen met je medewerkers. Begin klein door de eerste stappen te zetten met data en te voelen wat er allemaal mogelijk is. Begin met het centraliseren van data over klanten en/ of producten en maak medewerkers enthousiast door inzicht te geven in data en de eerste beslissingen te nemen. Bouw verder door meerdere afdelingen aan te sluiten op jouw Smart Data Platform. Creëer een data gedreven cultuur waarbij medewerkers continu bezig zijn met het analyseren van jouw dienstverlening.

Brochure data as a service

Data gedreven bedrijven presteren beter dan hun concurrenten. En toch maakt slechts de helft gebruik van data tijdens de besluitvorming.

In de brochure grip op data, analyse en visualisatie lees je onder meer joe jij als organisatie de eerste stappen kunt zetten op het gebied van data gedreven werken en op welke manier je meer waarde uit jouw data kunt halen.

  1. Koppel databronnen
  2. Sla data centraal op in een datawarehouse
  3. Analyseer en visualiseer de data
  4. Neem beslissingen en verbeter op basis van inzicht
Open brochure
Data as a service